Trainerscursussen

De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond ziet het al jaren als zijn taak de trainers en sporttechnische verantwoordelijken van recreatieve voetbalploegen een basis aan didactische en sporttechnische kennis mee te geven. Zeker ook naar de jeugd toe hechten we er binnen KVV (en clubs uiteraard ook) veel belang aan dat de jeugd een goede en vooral leuke voetbalbeleving meekrijgen. Elke trainer, elke sporttechnische verantwoordelijke binnen een club neemt daarin een centrale plaats in.
Ondersteuning van deze vrijwilligers in hun 'hobby' is dus essentieel. KVV organiseert hiervoor eigen trainerscursussen, voert promotie voor de trainerscursussen van de Vlaamse Trainersschool en ontwikkelt tools ter ondersteuning.

Trainerscursussen KVV

KVV biedt als voetbalfederatie heel wat opleidingen aan voor zijn trainers. Zo organiseert KVV elk seizoen haar laagdrempelige maandelijkse trainersactiviteiten van de TrainersGroeperingVlaanderen (TGV) en de Dag van de Voetbaltrainer.
Deze cursussen zijn laagdrempelig, relevant, goedkoop, vinden 1 keer per maand plaats en bovenal: zijn op maat van de KVV-trainer!
Voor de beginnende, minder ervaren en de gemotiveerde trainers organiseert KVV in het begin van het seizoen daarnaast ook haar cursussen ‘Hoe Geef ik voetbaltraining?’ waarbij heel wat didactische principes, tips en oefenstof worden aangereikt! Zo vinden er in het begin van het seizoen twee sessies plaats.
Hier vindt u meer info en alle data over de KVV-Trainerscursussen

Trainerscursussen Vlaamse Trainersschool (VTS)

Daarnaast heeft de federatie de doelstelling om zoveel mogelijk trainers een officieel trainersdiploma te laten behalen aan de Vlaamse Trainersschool.
Deze cursussen zijn meer tijdsintensief, maar meer dan de moeite waard om te volgen aangezien ze elke trainer kwalitatief sterker maken.

Ondersteuning trainers

KVV-(jeugd)beleidsplan

Maar opleidingen alleen zijn niet voldoende. Zo is KVV volop bezig met de uitwerking van een KVV-(jeugd)beleidsplan.
Dit KVV-jeugdplan bestaat uit enerzijds een sporttechnisch deel (‘jeugdopleidingsplan’) en anderzijds een organisatorisch plan.