www.kvv.be is binnenkort niet meer operationeel. Algemene informatie over de federatie zal u terugvinden op www.voetbalvlaanderen.be

Aan ex-KVV-clubs Antwerpen: gelieve in communicatie het oude adres te negeren. Alle administratie, zittingen bemiddeling, CEA,... gaan door in Brieleke 18, 2160 Wommelgem.

Scheidsrechters zijn onlosmakelijk verbonden aan wedstrijden. Zonder scheidsrechters kan het wel eens uit de hand lopen.
De federatie zet de laatste jaren dan ook meer dan ooit in op de ondersteuning en vorming van scheidsrechters.
Zo organiseert onze federatie elk seizoen enkele laagdrempelige opleidingen en bijscholingen voor de huidige en nieuwe scheidsrechters.
Hieronder vindt u alle info. Inschrijven voor deze cursussen kan via formulier hieronder.

Scheidsrechterscursussen seizoen 2017-2018 

Elk seizoen vinden er verschillende cursussen plaats voor nieuwe scheidsrechters veldvoetbal en zaalvoetbal.

Veldvoetbal (dagcursus)

  • Zaterdag 26 augustus (9u30-16u30): Ossmi, Kapelsesteenweg 74b, 2930 Brasschaat
  • Woensdag 1 november (9u30-16u30): Vlug Vooruit, Fortsteenweg 1, Merksem
  • Zaterdag 9 december (9u30-16u30): VDP, Meylweg 52, 2550 Kontich

Deze scheidsrechtercursus veld bevat zowel theoretische stukkenbeeldmateriaal als praktische tips. Elke scheidsrechter gaat ook met een DVD naar huis. De deelnemers die slagen in het theoretisch examen dienen een wedstrijd van een ervaren scheidsrechter bij te wonen in de aanwezigheid van één (of meerdere) begeleider(s). Daarna fluit de kandidaat-scheidsrechter één of meerdere officiële wedstrijden onder toezicht van een begeleider. Hierna kan u KVV-wedstrijden fluiten. De scheidsrechters die kiezen om effectief scheidsrechter te worden ontvangen ook een scheidsrechtersuitrusting.

Zaalvoetbal

  • Vrijdag 8 september (20u00-22u00): Voetbal Vlaanderen - recreatief, Boomgaardstraat 22, Berchem

Deze scheidsrechtercursus zaal bevat zowel theoretische stukken, beeldmateriaal als praktische tips. De deelnemers die slagen, worden verder nog enkele wedstrijden begeleid. Hierna mag u wedstrijden fluiten in het recreatief voetbal. De scheidsrechters die kiezen om effectief scheidsrechter te worden ontvangen ook een scheidsrechtersuitrusting. 

Inschrijven voor deze scheidsrechterscursus is gratis en kan enkel via deze website.
Iedereen die 14 jaar is, kan inschrijven voor deze cursus. In het jaar dat je 15 jaar wordt, mag je ook effectief arbitreren.

Wanneer kan ik wedstrijden arbitreren bij Voetbal Vlaanderen recreatief?

Wanneer ben ik officieel scheidsrechter bij onze federatie - recreatief voetbal? Wat als ik reeds bij een andere voetbalfederatie scheidsrechter ben? Moet ik dan nog steeds een cursus volgen?
Alle informatie vindt u in dit document

Vragen?

Alle info is te verkrijgen bij het scheidsrechterscomité (via scheidsrechters@kvv.be of op maandagavond tussen 19u30 en 21u30 via 03/286.07.73 of tijdens de kantooruren)