Scheidsrechters zijn onlosmakelijk verbonden aan wedstrijden. Zonder scheidsrechters kan het wel eens uit de hand lopen.
KVV zet de laatste jaren dan ook meer dan ooit in op de ondersteuning en vorming van scheidsrechters.
Zo organiseert KVV elk seizoen enkele laagdrempelige opleidingen en bijscholingen voor de huidige en nieuwe scheidsrechters.
Hieronder vindt u alle info. Inschrrijven voor deze cursussen kan later via deze website.

KVV-scheidsrechterscursussen seizoen 2017-2018 

Elk seizoen vinden er verschillende cursussen plaats voor nieuwe scheidsrechters veldvoetbal en zaalvoetbal.
De cursussen scheidsrechters veldvoetbal voor het seizoen 2017-2018 zullen plaatsvinden op volgende data (dagcursus):

  • Zaterdag 26 augustus (9u30-16u30): Locatie onbekend
  • Woensdag 1 november (9u30-16u30): Locatie onbekend
  • Zaterdag 9 december (9u30-16u30): Locatie onbekend

Deze scheidsrechtercursus veld bevat zowel theoretische stukkenbeeldmateriaal als praktische tips. Elke scheidsrechter gaat ook met een DVD naar huis. De deelnemers die slagen in het theoretisch examen dienen een wedstrijd van een ervaren scheidsrechter bij te wonen in de aanwezigheid van één (of meerdere) begeleider(s). Daarna fluit de kandidaat-scheidsrechter één of meerdere officiële wedstrijden onder toezicht van een begeleider. Hierna kan u KVV-wedstrijden fluiten. De scheidsrechters die kiezen om effectief scheidsrechter te worden ontvangen ook een gratis scheidsrechtersuitrusting + gratis vest en trui van Kipsta.

De cursussen scheidsrechters zaalvoetbal voor het seizoen 2017-2018 zullen plaatsvinden op volgende data:

  • Vrijdag 8 september (20u00-22u00): KVV, Boomgaardstraat 22, Berchem

Deze scheidsrechtercursus zaal bevat zowel theoretische stukken, beeldmateriaal als praktische tips. De deelnemers die slagen, worden verder nog enkele wedstrijden begeleid. Hierna mag u KVV-wedstrijden fluiten. De scheidsrechters die kiezen om effectief scheidsrechter te worden ontvangen ook een gratis scheidsrechtersuitrusting, vest en trui. 

Inschrijven voor deze KVV-scheidsrechterscursus is gratis en kan later via deze website.
Iedereen die 14 jaar is, kan inschrijven voor deze cursus. In het jaar dat je 15 jaar wordt, mag je ook effectief arbitreren.

Wanneer kan ik wedstrijden arbitreren bij KVV?

Wanneer ben ik officieel scheidsrechter bij KVV? Wat als ik reeds bij een andere voetbalfederatie scheidsrechter ben? Moet ik dan nog steeds een cursus volgen?
Alle informatie vindt u in dit document

Vragen?

Alle info is te verkrijgen bij het scheidsrechterscomité (via scheidsrechters@kvv.be of op maandagavond tussen 19.30u en 21.30u via 03/286.07.70 of tijdens de kantooruren)