www.kvv.be is niet meer operationeel. Algemene informatie over de federatie zal u terugvinden op www.voetbalvlaanderen.be

voetbal, laagdrempelig, financiën, inschrijving

terug naar Gezond en Ethisch voetballen

terug naar Clubondersteuning

De voetbalclub is méér dan voetballen alleen. Je maakt vrienden en bouwt aan je identiteit.
Met plezier steek je ook een handje toe in de club: je organiseert een activiteit of geeft een training.

Maar er schuilt een complexiteit in dit plaatje. Alle functies die een sportclub kan invullen, zorgen voor (vaak onzichtbare) drempels voor nieuwe leden of voor mensen die de voetbalclub als organisatievorm niet goed kennen. We spreken over participatiedrempels.
De eerste stap naar een voetbalclub is voor heel wat mensen niet gemakkelijk. Dat geldt voor kansengroepen, maar ook voor “Jan met de pet”.

Op de website www.laagdrempeligesportclub.be kunnen clubs erg handige en relevante tips vinden om hun eigen clubdrempels te verlagen.
Deze website geeft oplossingen om deze participatiedrempels weg te werken.

We focussen op volgende zes thema’s:

  1. Sportclubcultuur
  2. Inschrijving
  3. Financiën
  4. Communicatie
  5. Toegankelijkheid
  6. Clubbinding

Deze info is vooral erg handig voor:

  • Voetbalclubs die iedereen de kans willen geven om te voetballen… maar misschien nog niet weten hoe.  We weten dat nog niet iedereen de weg naar een voetbalclub vindt. En dat toch heel wat jongeren en volwassenen interesse hebben om te voetballen, competitief of recreatief. De website geeft kleine (en grote) tips die je als voetbalclub gemakkelijk kan implementeren.
  • Voetbalclubs waar iedereen welkom is en die hun dalend ledenaantal willen keren. Sommige clubs zien hun aantal leden langzaam dalen, terwijl er veel kinderen, jongeren en volwassenen (en dus potentiële leden) in de buurt wonen. Deze clubs kunnen met verschillende praktische tips van deze website aan de slag.
  • Voetbalclubs waar iedereen welkom is en die dat zo willen houden. Heel wat clubs zijn al goed bezig, maar drempels wegwerken (en vooral drempels laag houden) is een blijvende zoektocht. Ook deze clubs kunnen op de website ideeën opdoen.