De clubsecretaris is de contactpersoon die zorgt voor de officiële communicatie (van en naar andere clubs, KVV). De secretaris heeft dus een belangrijke administratieve rol naar de federatie én een belangrijke informatieve rol naar zijn club toe. Hij is op de hoogte is van alle administratieve zaken, verzekering, nieuws,... en communiceert dit aan zijn club.
De verschillende publicaties van KVV zijn hiervoor een handig hulpmiddel. Daarnaast kan de secretaris ook zijn leden beheren en schorsingen raadplegen.
Hieronder hebben we informatie gebundeld die relevant kan zijn voor de clubsecretaris. Op ieder item kan je doorklikken naar de specifieke pagina.
Lees zeker ook de pagina over clubwerking eens na en bekijk de downloadbare documenten!

Ledenbeheer

Als secretaris kan je inloggen op ons ledenbeheer om de gegevens van uw bestaande leden aan te passen en te beheren. Nieuwe aansluitingen of schrappingen verlopen nog steeds zoals gebruikelijk via het secretariaat van uw provincie.

Schorsingen

Als clubsecretaris kan je iedere week een rapport raadplegen om na te gaan wie speelgerechtigd is en wie niet. Erg belangrijk om schorsingen, forfaits en boetes te vermijden. De schorsingen zijn voor iedere secretaris ook via het vernieuwde ledenbeheer te controleren onder de algemene documenten.

Bestuurskaderopleidingen

Alle bestuurders van uw club willen we uiteraard niet in de kou laten staan. Minstens twee keer per half seizoen organiseert KVV bestuurskaderopleidingen
Dit kan een eigen initiatief zijn, in samenwerking met Sportac of Dynamo-Project,…en kan over verschillende thema’s gaan zoals btw en fiscaliteit, het organiseren van een evenement, sponsoring en marketing, succestips, EHBO,…
In het voorjaar is er een opleiding wegwijs in fiscaliteit en de sportclub en google docs. Voor meer informatie ga je naar de pagina van bestuurskaderopleidingen.

Publicaties

KVV brengt verschillende publicaties uit die belangrijk en relevant kunnen zijn voor elke club. We overlopen achtereenvolgens de AM of wekelijkse nieuwsbrief, de Federale Sportreglementen (F.S.R.), het KVV-vademecum en KVV-magazine.

Algemene mededelingen (AM) - Wekelijkse nieuwsbrief KVV

De AM of Algemene Mededelingen is de wekelijkse nieuwsbrief van KVV en essentieel voor een goed verloop van de competitie.
 Als club is het erg belangrijk om deze AM aandachtig wekelijks te lezen gezien er heel wat belangrijke informatie verschijnt betreffende:

  • Wedstrijden: verplaatsingen, uurwijzigingen, ...
  • Secretariaatswijzigingen van clubs
  • Info- en verplichte vergaderingen voor clubs
  • Administratieve boetes
  • Schorsingen, gele / rode kaarten,…
  • Betaling clubrekening
  • Evenementen
  • Opleidingen
  • Clubondersteuningen
  • ...

Zorg ervoor dat zeker één iemand (en bij voorkeur twee of meerdere) van je club deze nieuwsbrief wekelijks opvolgt.
Deze nieuwsbrief kan via e-mail worden ontvangen of per post, en kan ook altijd worden gedownload.

Federale Sportreglementen (F.S.R.)
De Federale Sportreglementen bevatten alle reglementen. Zij zijn de bron bij alles wat te maken heeft met wedstrijdreglementen en tuchrechterlijke procedures. Bij vragen kan je dus hier steeds terecht.
De Federale Sportreglementen bevatten bovendien de Uitzonderingen en Aanvullingen (U&A) op provicinciaal niveau en van de zaal.
De F.S.R. worden meegeven bij de inschrijvingen en kunnen ten alle tijden worden besteld en gedownload.

KVV-Vademecum
KVV heeft ook een KVV-Vademecum ontwikkeld met daarin de belangrijkste informatie en clubondersteuningsinstrumenten samengebundeld, een ideaal hulpmiddel voor uw club! Hierbij vindt u alvast het vademecum voor veldvoetbalclubs en zaalvoetbalclubs Antwerpen, de andere afdelingen volgen.

KVV ook op Facebook en Twitter
De Koninklijke Vlaamse Voetbalbond is ook te vinden op Facebook en Twitter. Word lid en volg de activiteiten van onze federatie nog meer op de voet!