www.kvv.be is binnenkort niet meer operationeel. Algemene informatie over de federatie zal u terugvinden op www.voetbalvlaanderen.be

Aan ex-KVV-clubs Antwerpen: gelieve in communicatie het oude adres te negeren. Alle administratie, zittingen bemiddeling, CEA,... gaan door in Brieleke 18, 2160 Wommelgem.

Onderstaande info is onder voorbehoud van wijzigingen t.g.v. het fusieproces met Voetbal Vlaanderen

De clubsecretaris is de contactpersoon die zorgt voor de officiële communicatie (van en naar andere clubs, de federatie). De secretaris heeft dus een belangrijke administratieve rol naar de federatie én een belangrijke informatieve rol naar zijn club toe. Hij is op de hoogte is van alle administratieve zaken, verzekering, nieuws,... en communiceert dit aan zijn club. 

De verschillende publicaties van onze federatie zijn hiervoor een handig hulpmiddel. Daarnaast kan de secretaris ook zijn leden beheren en schorsingen raadplegen.
Hieronder hebben we informatie gebundeld die relevant kan zijn voor de clubsecretaris. Op ieder item kan je doorklikken naar de specifieke pagina.
Lees zeker ook de pagina over clubwerking eens na en bekijk de downloadbare documenten!

Ledenbeheer

Als secretaris kan je inloggen op ons ledenbeheer om de gegevens van uw bestaande leden aan te passen en te beheren. Nieuwe aansluitingen of schrappingen verlopen nog steeds zoals gebruikelijk via het secretariaat van uw provincie.

Schorsingen

Als clubsecretaris kan je iedere week een rapport raadplegen om na te gaan wie speelgerechtigd is en wie niet. Erg belangrijk om schorsingen, forfaits en boetes te vermijden. De schorsingen zijn voor iedere secretaris ook via het vernieuwde ledenbeheer te controleren onder de algemene documenten.

Publicaties

Onze federatie brengt enkele publicaties uit die belangrijk en relevant kunnen zijn voor elke club. We overlopen achtereenvolgens de AM of wekelijkse nieuwsbrief en de Federale Sportreglementen (F.S.R.)

Algemene mededelingen (AM) - Wekelijkse nieuwsbrief

De AM of Algemene Mededelingen is de wekelijkse nieuwsbrief van onze federatie en essentieel voor een goed verloop van de competitie.
 Als club is het erg belangrijk om deze AM aandachtig wekelijks te lezen gezien er heel wat belangrijke informatie verschijnt betreffende:

  • Wedstrijden: verplaatsingen, uurwijzigingen, ...
  • Secretariaatswijzigingen van clubs
  • Info- en verplichte vergaderingen voor clubs
  • Administratieve boetes
  • Schorsingen, gele / rode kaarten,…
  • Betaling clubrekening
  • Evenementen
  • Opleidingen
  • Clubondersteuningen
  • ...

Zorg ervoor dat zeker één iemand (en bij voorkeur twee of meerdere) van je club deze nieuwsbrief wekelijks opvolgt.
Deze nieuwsbrief kan via e-mail worden ontvangen of per post, en kan ook altijd worden gedownload.

Federale Sportreglementen (F.S.R.)
De Federale Sportreglementen bevatten alle reglementen. Zij zijn de bron bij alles wat te maken heeft met wedstrijdreglementen en tuchrechterlijke procedures. Bij vragen kan je dus hier steeds terecht.
De Federale Sportreglementen bevatten bovendien de Uitzonderingen en Aanvullingen (U&A) op provinciaal niveau en van de zaal.
De F.S.R. worden meegeven bij de inschrijvingen en kunnen ten alle tijden worden besteld en gedownload.

Onze federatie ook op Facebook en Twitter
We zijn ook te vinden op Facebook en Twitter (links zie op de homepagina). Word lid en volg de activiteiten van onze federatie nog meer op de voet!