www.kvv.be is niet meer operationeel. Algemene informatie over de federatie zal u terugvinden op www.voetbalvlaanderen.be

terug naar Clubondersteuning

Trainers, bestuursleden en scheidsrechters vervullen een essentiële taak voor een kwaliteitsvolle club en sport. Sporters en ouders hechten terecht veel belang aan goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers, begeleiders en clubbestuurders.
Voetbal Vlaanderen probeert mede door samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS) deze vrijwilligers dan ook te ondersteunen via opleidingen en ondersteuningstools.

1. Trainersopleiding (i.s.m. VTS)

Van duiveltjestrainer tot hoofdtrainer in eerste klasse, zonder de keeperstrainers, jeugdcoördinatoren en de trainers van onze zaalvoetballers te vergeten: voor iedereen bestaat er een trainersopleiding! Wie interesse heeft om trainer te worden, kan een opleiding volgen.

Alle basisopleidingen, van Initiator-Getuigschrift C tot het Trainer A - UEFA A, worden in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool van Sport Vlaanderen (VTS) georganiseerd. Voetbal Vlaanderen is eveneens verantwoordelijk voor de invulling en de organisatie van specifieke opleidingen (keepertrainer, talentscout, technisch verantwoordelijke jeugdopleiding, physical coach, mental coaching,...).

“Formafoot” is een open infoavond voor (jeugd)trainers:

  • Gratis
  • Voor trainers met of zonder trainersdiploma
  • Inclusief demotraining en een interactief gedeelte
  • Keuze uit een aantal sporttechnische topics

Elke club kan zich kandidaat stellen. Contacteer ons voor meer info!

Dag van de voetbaltrainer: meer info volgt later

3. Scheidsrechterscursussen recreatief 2017-2018

Scheidsrechters zijn onlosmakelijk verbonden aan wedstrijden. Zonder scheidsrechters kan het wel eens uit de hand lopen. De federatie zet de laatste jaren dan ook meer dan ooit in op de ondersteuning en vorming van scheidsrechters.
Zo organiseert de federatie elk seizoen enkele laagdrempelige opleidingen en bijscholingen voor de huidige en nieuwe scheidsrechters veld- en zaalvoetbal.
Voor meer informatie ga je naar de pagina van de scheidsrechters.

Meer info of heb je vragen? Check de link per onderdeel of contacteer: Bart