terug naar Clubondersteuning

Trainers, bestuursleden en scheidsrechters vervullen een essentiële taak voor een kwaliteitsvolle club en sport. Sporters en ouders hechten terecht veel belang aan goed opgeleide en kwaliteitsvolle trainers, begeleiders en clubbestuurders.
KVV probeert mede door samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS) deze vrijwilligers dan ook te ondersteunen via opleidingen en ondersteuningstools.

KVV biedt als voetbalfederatie zelf heel wat trainersopleidingen.
Voor de beginnende, minder ervaren en gemotiveerde trainers organiseert KVV in het begin van het seizoen haar trainersopleiding ‘Hoe geef ik voetbaltraining?’ waarbij heel wat didactische principes, tips en oefenstof worden aangereikt! Deze opleiding bestaat uit 3 sessies: Maandag 5, 12 en 19 september 2016. Inschrijven kan via deze link

Daarnaast organiseert KVV doorheen het seizoen 2016-2017 haar jaarlijkse laagdrempelige maandelijkse activiteiten van de TrainersGroeperingVlaanderen (TGV). Het thema van het seizoen 2016-2017 is 'Voetbalvisie: van opbouwen naar aanvallen tot verdedigen'. 
Per TGV-activiteit zal een andere voetbalaspect aan bod komen. Volgende onderwerpen worden behandeld, telkens door topdocenten:

  • Opbouwen
  • Balcirculatie
  • Aanvallen via het centrum
  • Aanvallen via de flank
  • Verdedigen
  • Meisjesvoetbal
  • Voetbal en ethiek

Het hele programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Op vrijdag 11 november 2016 organiseert KVV ook haar jaarlijkse populaire Dag van de Voetbaltrainer. Relevante opleidingssessies gegeven door toptrainers en oefenstof kenmerken deze trainersdag. Deze dag vormt zo een ideaal platform waar ieder jaar meer dan 100 trainers van gedachten wisselen.
Dirk Gyselinckx (Jeugdcoördinator RSC Anderlecht), Art Langeler (Hoofd Jeugdopleiding PSV), Rick Antonise (Jeugdtrainer PSV) en Geert Emmerechts (Assistent-Trainer RSC Anderlecht) zorgden in 2015 voor erg interessante sessies.

Voor een impressie van één van onze opleidingen, bekijk dan het filmpje van de Dag van de Voetbaltrainer (2012)! Voor meer informatie ga je naar de pagina van de trainerscursussen!

2. Cursussen Vlaamse Trainersschool (VTS)

Van duiveltjestrainer tot hoofdtrainer in eerste klasse, zonder de keeperstrainers, jeugdcoördinatoren en de trainers van onze zaalvoetballers te vergeten: voor iedereen bestaat er een trainersopleiding! Wie interesse heeft om trainer te worden, kan een opleiding volgen.

Alle basisopleidingen, van Initiator-Getuigschrift C tot het Trainer A - UEFA A, worden in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool van Sport Vlaanderen (VTS) georganiseerd. Voetbal Vlaanderen is eveneens verantwoordelijk voor de invulling en de organisatie van specifieke opleidingen (keepertrainer, talentscout, technisch verantwoordelijke jeugdopleiding, physical coach, mental coaching,...).

3. KVV-Bestuurskaderopleidingen 2016-2017

Ook de bestuurders van uw club willen we uiteraard niet in de kou laten staan. Zo organiseert KVV diverse bestuurskaderopleidingen tijdens elk seizoen.
Dit kan een eigen initiatief zijn, in samenwerking met het Dynamo-Project,…en kan over verschillende thema’s gaan zoals btw en fiscaliteit, het organiseren van een evenement, sponsoring en marketing, succestips, EHBO,…In het najaar 2016 staat alvast een sessie rond EHBO.
Voor meer informatie ga je naar de pagina van de bestuurkaderopleidingen

4. KVV-Scheidsrechterscursussen 2016-2017

Scheidsrechters zijn onlosmakelijk verbonden aan wedstrijden. Zonder scheidsrechters kan het wel eens uit de hand lopen. KVV zet de laatste jaren dan ook meer dan ooit in op de ondersteuning en vorming van scheidsrechters.
Zo organiseert KVV elk seizoen enkele laagdrempelige opleidingen en bijscholingen voor de huidige en nieuwe scheidsrechters veld- en zaalvoetbal.
Voor meer informatie ga je naar de pagina van de scheidsrechters.

Wens je meer informatie met betrekking tot opleidingen voor trainers, begeleiders, bestuursleden georganiseerd door KVV of andere partners?

Meer info of heb je vragen? Check de link per onderdeel of contacteer: Bart via bart@kvv.be of 03.2860771